Als je de kans krijgt welk type stand-afmeting heeft dan je voorkeur? Hoe bepaal je eigenlijk wat het beste hierin is? Om je hierin ondersteuning te bieden heb ik in dit blog de verschil-lende mogelijkheden benoemd en uiteengezet. Belangrijkste is de doel-stelling waarmee je deelneemt aan de beurs. Dit is bepalend voor welk type standruimte het beste hierbij past. Zo heeft elk type afmeting vele mogelijkheden, maar ook beperkingen om bij stil te staan.

Verschillen in standruimten door eXpo eXpert

Verschillende standruimten

Op de plattegrond van de beurs zijn er, in de meeste gevallen, 4 verschillende soorten standruimten. Een Kop standruimte (3 zijde gangpad), Hoek standruimte (2 zijde gangpad), Eiland standruimte (4 zijde gangpad) en een Tussen standruimte (1 zijden gangpad). Wat is nu de beste keuze met jouw doelstelling en in jouw situatie.

Kopstand

Vanuit design oogpunt is een kopstand vaak de beste keuze. Dit omdat je 1 zijde hebt om vanuit te communiceren en deze zijde vanuit 3 zijdes goed zichtbaar is. Doordat je 3 aangrenzende gangpaden hebt zijn er veel traffic mogelijkheden om bezoekers te triggeren. Tip: Informeer of laat je informeren wat de achterburen gaan doen, zodat je op locatie niet voor verrassingen komt te staan. Niets zo vervelend als je veel energie hebt gelegd in een heel goed concept en dat de buurman een meter boven je uit steekt met een lelijke achterwand. 

Hoekstand

Na de kopstand is dit de beste keuze vanuit designoogpunt. 2 zijden van waaruit je kan communiceren vastgelegd door de organisatie in de plattegrond. Dit zijn vaak de hoekpunten van de rij of een eiland onderverdeeld in 4 gelijke delen. Doordat je 2 wanden hebt kun je van hieruit logisch een verdeling maken voor branding en mogelijk introductie of presentatie van (innovatie) producten. Met nog steeds 2 aangrenzende gangpaden is er voldoende beweging rondom de standruimte, van waaruit de mensen een goed zicht hebben op de stand. Hoe druk het wordt op de standruimte is geheel afhankelijk hoe je de ruimte gaat inrichten en waarmee je de doelgroep gaat aanspreken.

Eilandstand

Je verwacht misschien dat een eiland stand het meest gunstige is om een creatief design voor te creëren? Dit omdat er 4 gangpaden aan de standruimte grenzen. Maar doordat het op veel beurzen (in de kleine letters) niet is toegestaan om 1 zijde dicht te maken, wordt het een uitdaging. Vaak mag je niet meer dan 50% van 1 zijde dicht bouwen. Het is raadzaam om je hierover van tevoren goed te laten informeren. Je hebt meestal wandvlakken nodig om je boodschap of productintroducties goed te kunnen presenteren. Wil je hoofdzakelijk hospitality bieden en informatieve gesprekken voeren dan is een eiland stand veruit de beste keuze. Natuurlijk kun je van een eilandruimte een geweldig beursdeelname maken, maar het vraagt vaak wel om een hoger budget en creativiteit van de ontwerper. En het is goed om te weten welke restricties de organisatie of lokale autoriteiten hierbij opleggen.

Tussenstand

Een tussen stand vraagt om een hele andere aanpak. Als je de ruimte standaard inricht met de branding van je bedrijf en niets extra’s onderneemt, dan zal je opgaan in de menigte. Mocht je een tussen stand kiezen dan zou ik altijd gaan voor de tussenstand waarop een gangpad recht uit komt, indien mogelijk. Dan heb je nog altijd van 3 zijde een gangpad. Mocht je in de rij staan dan is het super belangrijk dat je jezelf anders presenteert dan je buren. Zorg dat je in het gangpad potentiële klant aanspreekt. Of zet je tafel of display half in het gangpad. Als je dit niet ligt, huur dan een professional in die in het gangpad actief bezoekers voor je warm maakt. Dit is echt de investering waard! Samen met een goed verhaal en een goede kop koffie komt het helemaal goed.

Mocht je willen sparren over wat voor jou de beste plek op de beurs is, dan help ik je daar graag bij. Heb je zelf een vraag of onderwerp die je graag uitgelicht wilt zien door een eXpert. laat het me dan weten.

Veel succes met de keuzemogelijkheden op de plattegrond.