De ISE in Amsterdam (februari 2019), is een bijzondere beurs waar alle innovaties op het gebied van geluid en visuele middelen worden gepresenteerd. Het eerste wat me invalt als ik er aan terugdenk is: “wat een geweld”. Indrukken en mogelijkheden te over.  Van beloopbare ledvloeren tot aan oprolbare schermen en 3D projectoren, of combinaties hiervan. Om je een indruk te geven heb ik een aantal bijzondere toepassingen beschreven in deze blog, aangevuld met de nodige korte video’s en foto’s. Want je moet het echt zien om je er een goed beeld bij te kunnen vormen.

Golvende videowall

Als je aan komt lopen komt je een geluidsexplosie tegemoet en als je ervoor staat weet je niet wat je ziet. Een geweldige presentatie waarbij content en toepassing van producten elkaar versterken. Nu denk je waarschijnlijk, leuk dat geweld aan schermen en content, maar voor ons niet interessant, haalbaar en toepasbaar. En ja, daar heb je helemaal gelijk in. Wat mij vooral heeft geïnspireerd is de toevoeging van een spiegel aan de linkerzijde. Hierdoor wordt het concept in uitstraling verdubbelt zonder dat je het in het begin door hebt. Dus de helft van de presentatie is echt daadwerkelijk een beeldscherm. Dat is een verrassing en toepassing die meerwaarde biedt aan je presentatie.

Golvende videowall

Oprolbare beeldschermen

Ik heb hier met vreemde ogen naar staan kijken. Het beeldscherm rolt automatisch op en af. Dat is bijzonder want in de meeste gevallen is dit iets wat we nog niet standaard in onze huiskamer hebben staan. Het is een toepassing om dit te verwerken in bijvoorbeeld een display voor een product lancering. Je kan met goede content een stopping effect creëren die de bezoeker niet snel vergeet.

Collage van beeldschermen

Door schermen op een andere manier toe te passen kun je meer attentiewaarde creëren. Hierdoor zal een boodschap die je uitdraagt beter worden ontvangen en nog belangrijker worden onthouden. Een collage van schermen of dit nu aan een paal is of tegen een wand zal meer indruk maken bij de bezoeker dan een normaal beeldscherm.

Transparante beeldschermen

Door de toepassing van transparante beeldschermen kun je hele creatieve presentaties maken. Denk bijvoorbeeld aan een vitrine, waar beeld op vertoond wordt en wanneer er geen beeld is je zicht hebt op het te presenteren product. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat op een display een helder touch scherm wordt geplaatst en dat je vanaf het scherm acties kunt uitvoeren op een product of videowall. Zoals het voorbeeld van Audi hiernaast. Ik denk dat er nog veel meer mogelijk is en dat deze optie heel breed inzetbaar is voor verschillende communicatie doeleinde.

Transparant beeldscherm1
Van Gogh

3D Projectie

Dat je met projectie hele gave dingen kunt doen staat buiten kijf. Al een aantal jaren bezoek ik het event Glow in Eindhoven. Ook in de stand kun je hier bijzondere dingen mee doen. Ook hier zijn uiteenlopende mogelijkheden om stopping power te creëren. Natuurlijk moet de content en de boodschap goed zijn. Als dat zo is dan heb je een hele vette mix in handen. 

Duurzame oplossingen

De stand van Aluvision toont een vooruitziende blik op het toepassen van duurzame oplossingen. Ze bieden een kwalitatief systeem met uiteenlopende mogelijkheden. Nu met de toevoeging van LED modulen kun je de communicatie in het concept eenvoudig aanpassen, zodat je een hele andere uitstraling hebt. Uiteindelijk ga je hiermee geld besparen, doordat je niet steeds de bedrukte panelen hoeft te vernieuwen bij een andere toepassing. Als je meerdere malen naar de beurs gaat en wellicht ook met verschillende divisies, dan kun je hier zeker budgetvoordelen uit halen.

Duurzame oplossingen
Tumbnail blog

De ISE is echt een hele inspirerende beurs waar echt van alles gebeurd. Te veel om op te noemen. Misschien zie ik je volgend jaar ook op de beurs, wat mij betreft de moeite waard.

 Mocht je vragen hebben over het blog of zelf graag iets uitgelicht zien laat het me dan weten. Wellicht gaat mijn volgende blog wel over jouw vraag.