Help mijn strandbouwer heeft geen tijd.

Eindelijk je kan weer naar de beurs! Je reserveert een mooie plek op de plattegrond en belt je standbouwer. Die zal ook wel blij zijn, dat je eindelijk weer een opdracht hebt… Dat is hij zeker, maar toch moet hij je vertellen dat hij je niet kan helpen. Helaas heeft hij niet de mensen om de stand voor je te realiseren. Hoe kan dit? En wat moet je nu?

Hoe kan dit? 

Om eerst maar je eerste vraag te beantwoorden: Je kan het vergelijken met de situatie waar de horeca mee kampt. Doordat de corona pandemie zo lang heeft geduurd, zijn veel mensen vanuit de horeca iets anders gaan doen, waardoor er een enorm te kort is aan horecapersoneel. Dit is in de standbouw helaas niet anders. Daarnaast is het zo dat standbouwers veel gebruik maken van ZZP’ers, om met name de grote pieken aan te kunnen. Maar deze mensen zijn iets anders gaan doen, want in de (interieur)bouw konden ze ook tijdens corona deze handige mensen goed gebruiken. En dat bevalt ze eigenlijk wel: meer zekerheid en regelmatigere werktijden. Kortom de enorme pool met ZZP’ers waarmee standbouwers pieken konden opvangen, is er niet meer.

Daarbij komt ook nog dat de beurskalender veel voller zit dan voor corona, omdat iedereen nog een beurs wil organiseren in 2022, nu het weer mag. 

Wat moet je nu?

Een andere standbouwer bellen heeft geen zin, want je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat niet alleen jouw vaste standbouwer hiermee kampt, maar ook de andere standbouwers die je gebeld hebt. En als ze wel de mensen hebben, dan zijn de kosten vele malen hoger. Want ook materialen, transport enz. is veel duurder geworden. 

Je zou kunnen overwegen om te investeren in een duurzame en modulaire standbouw oplossing. Dit heeft een aantal voordelen waardoor je niet meer afhankelijk bent van de tijd en prijzen van je standbouwer, namelijk: 

  • Met een eenmalige investering in een goede en professionele oplossing kan je keer op keer een passende stand realiseren, zonder dat je steeds weer te maken hebt met terugkerende hoge kosten.
  • Doordat deze systemen eenvoudig zijn te vervoeren en te bouwen, kan je dit zelf. Maar ook als je dit laat doen, kost het veel minder tijd en expertise.
  • Je investeert niet alleen in een modulaire beursstand, maar je kan deze oplossing ook voor allerlei andere doelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een compacte opstelling op een congress, banendag, klantendag enz. Of als aankleding van je bedrijfsruimte of showroom. 

Mocht je benieuwd zijn naar de (on)mogelijkheden van een duurzame en modulaire standbouwoplossing, dan komen we graag vrijblijvend langs om dit te bespreken en je de eenvoud, professionaliteit en kwaliteit zelf te laten ervaren. En mocht je enthousiast zijn, dan kunnen we een ontwerp maken hoe je met een eenmalige slimme investering stands/opstellingen van diverse afmetingen kunt realiseren. 

Richard Boelens – eXpo eXpert

eXpo eXpert – Met ruim 25 jaar ervaring in de standbouw zijn wij dé partner voor slimme, professionele en modulaire eXpo oplossingen. Wij geloven in de kracht van duurzame modulaire standbouwoplossingen met een maatwerkuitstraling, die je onbeperkt kunt blijven hergebruiken. Dus met een eenmalige investering, oneindige mogelijkheden. En dat zonder hoge terugkerende kosten voor maatwerk of huur.