Wie wil er nu geen gebruik maken van de beste meters op de beursvloer. Dit zijn ruimtes of voorzieningen op de beurs waar je in eerste instantie als participant niet aan zult denken. Deze kunnen zorgen voor meer eXposure, zonder dat hiervoor een grote investering noodzakelijk is. Uiteindelijk willen we allemaal onze beursdeelname optimaal benutten en er alles uithalen wat erin zit. Hieronder noem ik een paar ideeen. 

Beste meters op de beurs door eXpo eXpert

Gratis meters

Gratis meters op de beurs.  Nu zal je denken niets is gratis! Niets is minder waar. Het gangpad wordt bijvoorbeeld vaak niet meegenomen in de strategie voor de beursdeelname. Dit is eigenlijk heel vreemd omdat dit gedeelte van de beurs gratis is en de ruimte waar je doelgroep juist aanwezig is. Nog altijd zie je heel veel standhouders achter de bar of balie staan.  Of ergens achter in de stand staan te wachten totdat er iemand de stand op komt. Hangend aan een statafel, onderuitgezakt aan een zittafel, al pratend in een groep van collega’s op de stand of nog erger bellend op de stand. Weet dat de bezoekers niet zomaar bij je op de stand komen. Hier moet je echt wat voor doen, anders laat je veel kansen onbenut. Het gangpad is dus een belangrijke levensaders voor een goede beurs. Zorg ervoor dat je hier altijd goed vertegenwoordigd bent en je dus gebruik maakt van deze gratis meters. Mocht je dit zelf lastig vinden, huur dan een professional in die je daarmee helpt. Je zal zien dat dit enorm bij zal dragen en de investering meer dan waard is!

VIP parkeer plaats

Boekt u ook VIP parkeerplaatsen voor directie, collega’s of klanten. Dan adviseer ik om er ook één of meerdere te bestellen voor eigen marketing doeleinde. Stel je eens voor dat je een bedrijfswagen ludiek laat “branden” en deze de dag voordat de eerste beursdag begint (of heel vroeg in de ochtend) prominent op de VIP parkeerplaats parkeert. Je kunt dan de aandacht van de VIP gasten trekken voordat zij überhaupt de ingang van de beurs hebben bereikt. Denk ook aan het einde van de dag als iedereen weer naar huis gaat aan een actie rondom de VIP parkeerplaats.

Kantoorruimte

Wanneer deelname aan een beurs voor jou niet interessant is omdat het “budget wise” niet gaat opleveren wat je er in investeert, dan is anders naar de beurs gaan mogelijk een oplossing voor jou. Natuurlijk wil je wel de klanten spreken die naar de beurs toe gaan. Dit kun je doen als bezoeker, maar afspraken met klanten is dan wat lastiger. Je kunt ook de kleinste stand afmeting huren die er is. Hiermee verwerf je in de meeste gevallen ook het recht om een kantoorruimte te huren in de hal. Deze kun je naar smaak inricht en je klanten uitnodigen. Zo blijven de kosten laag, maar kun je toch op een professionele manier met jouw (potentiële) klanten in gesprek.  

Op het terras

Een andere mogelijkheid is dat je op tijd een tafel op één van de openbare terrassen bezet houdt en klanten daar spreekt onder het genot van een kop koffie. Vaak staan er op de beursplattegrond plaatsen voor hospitality aangegeven. En soms ook units voor kleine meetings of opladen van een mobiel of laptop. Uitgelezen plekken om te claimen.

Mocht je een vraag hebben of een onderwerp uitgelicht zien, laat het me dan weten. Wellicht schrijf ik mijn volgende blog over jouw vraag. Veel succes met de volgende beursdeelname.